Liity Helsingin Luther-kirkon messuyhteisön jäseneksi

Onko Helsingin Luther-kirkko muodostunut sinulle hengelliseksi kodiksi? Haluaisitko liittyä messuyhteisön jäseneksi?

Luther-kirkon messuyhteisö on rekisteröimätön yhdistys Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) sisällä.

Jäsenenä pääset vaikuttamaan messuyhteisön kehittämiseen esimerkiksi osallistumalla vuosikokoukseen ja olemalla ehdolla johtokunnan jäseneksi. Toimintaan ovat kaikki tervetulleita jäsenyydestä riippumatta.

Messuyhteisön jäsenyys ei vaikuta jäsenyyteesi paikallisseurakunnassa.

Jäsenmaksu 2023 oli 12 euroa. Vuoden 2024 jäsenmaksu päätetään jäsenkokouksessa 17.3.



Sleyn Helsingin Luther-kirkon messuyhteisön säännöt 

Hyväksytty perustamiskokouksessa 22.9.2019 ja vahvistettu Sley ry:n hallituksen kokouksessa 17.10.2019.

 

1 § Messuyhteisön nimi ja kotipaikka 

Messuyhteisön nimi on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Helsingin Luther-kirkon messuyhteisö, sen kotipaikka on Helsinki ja se toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) paikallisena osastona.

 

2 § Messuyhteisön tarkoitus ja tunnustus 

Messuyhteisön tarkoituksena on, luottaen Jumalan armoon ja apuun, levittää Kristuksen evankeliumia, saattaa evankeliumin sana yhä useamman ihmisen jokapäiväiseen käyttöön ja näin edistää ihmisten turvautumista Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajanaan. (Sleyn säännöt, 2 §) 

Messuyhteisö pitäytyy kaikessa toiminnassaan Pyhään Raamattuun ja siinä ilmoitettuun Jumalan Sanaan sekä evankelis-luterilaisen kirkon kaikkien tunnustuskirjojen oppiin. Pyhä Raamattu asetetaan aina ensimmäiselle sijalle kaiken perustaksi.  

Messuyhteisö sitoutuu toiminnassaan Sleyn sääntöihin ja tarkoitukseen sekä toteuttaa tämän hallituksen hyväksymää visiota. 

Sleyn hallitus hyväksyy anomuksen perusteella osaston työyhteyteensä. Myös mahdollinen toiminnan loppuminen kirjataan yhdistyksen hallituksessa.

 

3 § Toimintamuodot 

Messuyhteisö toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Jumalanpalvelus toimitetaan luterilaisen opin ja perinteen mukaisesti.   

Jumalanpalveluksen lisäksi messuyhteisö järjestää mahdollisuuksien mukaan myös tavoittavaa, yhteisöä rakentavaa sekä vertaisryhmätoimintaa. Kaikessa toiminnassa keskeistä on yhteisöllisyys ja rohkaiseminen omien lahjojen käyttämiseen yhteiseksi parhaaksi.

 

4 § Messuyhteisön talous 

Messuyhteisön taloudesta vastaa Sley, jonka kautta messuyhteisön rahaliikenne toteutetaan. Messuyhteisö kantaa omalta osaltaan vastuun riittävän taloudellisen kannatuksen keräämisestä toiminta-, tila- ja työntekijöiden palkkakulujen kattamiseksi. 

Messuyhteisön johtokunnan tulee huolehtia siitä, että jäsenet saavat riittävästi ajantasaista tietoa messuyhteisön taloudesta. Sley vastaa messuyhteisöä palvelevien työntekijöiden työnantajavelvoitteista. Omien kulujensa lisäksi messuyhteisön tavoitteena on tukea lähetystyötä rukouksin ja taloudellisesti. 

 

5 § Jäsenet 

Messuyhteisön jäseneksi voidaan ottaa evankelis-luterilaista uskoa tunnustava ja kastettu henkilö, joka tahtoo uskossaan ja elämässään sitoutua evankelis-luterilaiseen tunnustukseen sekä sitoutua Sleyn tarkoitukseen ja toiminnan perustaan (2 §).

Täysi-ikäisiltä jäseniltä peritään johtokunnan vuosittain määrittelemä jäsenmaksu.

Jäsenistä on johtokunnan erikseen valitseman henkilön pidettävä voimassaolevien tietosuoja-asetusten määräysten mukaista luetteloa. Jäsenelle on pyydettäessä varattava tilaisuus tutustua omiin tietoihinsa luettelossa.

Jäsenluettelossa olevia tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman asianomaisen erillistä suostumusta. Muutoin jäsenluettelossa olevia tietoja käsitellään voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Jäsenen tulee mahdollisuuksiensa mukaan osallistua messuyhteisön toimintaan ja yhdessä muiden jäsenten kanssa huolehtia sen toiminnan järjestämisestä ja taloudenhoidon toteutumisesta.

 

6 § Messuyhteisön hallinnollinen rakenne

Messuyhteisöä johtaa johtokunta, johon kuuluvat vastaava pastori ja muut työntekijät sekä neljästä (4) kahdeksaan (8) jäsentä, jotka messuyhteisön vuosikokous valitsee jäsenistä. Johtokunnan jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Puolet johtokunnan jäsenistä on vuosittain erovuorossa työntekijöitä lukuunottamatta. Johtokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta tai kahden johtokunnan jäsenen aloitteesta. Johtokunta on päätösvaltainen, kun läsnä on vähintään puolet johtokunnan jäsenistä. Johtokuntaa tulee kuulla palkattaessa messuyhteisölle uusia työntekijöitä tai jos messuyhteisön työntekijän työnkuvaan tehdään olennaisia muutoksia.

 

7 § Messuyhteisön kokous 

Messuyhteisön vuosikokous on pidettävä vuosittain johtokunnan määräämänä aikana maaliskuun loppuun mennessä. 

Vuosikokouksessa on käsiteltävä seuraavat asiat:
1. Toimintakertomus ja edellisen tilikauden tilinpäätös.
2. Talousarvio ja toimintasuunnitelma seuraavalle toimintakaudelle.
3. Jäsenmaksun suuruudesta päättäminen.
4. Johtokunnan jäsenten lukumäärästä päättäminen ja jäsenten valinta. 

Kutsut messuyhteisön kokoukseen lähetetään jäsenille jäsenrekisteriin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Lisäksi kokouksesta on mainittava vähintään kahdessa yhteisön messussa vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Kutsussa on mainittava ne kokouksessa käsiteltävät asiat, jotka eivät ole sääntömääräisiä. Kokous ei voi tehdä päätöstä asiasta, joka ei ole sääntömääräinen eikä kokouskutsussa mainittu. Kokouksesta laaditaan julkinen pöytäkirja, johon merkitään kokouksen päätökset. Kokouksessa äänivaltaisia ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet jäsenet, alle 18-vuotiailla jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Messuyhteisön ylimääräinen kokous voidaan pitää johtokunnan kutsusta tai 10 jäsenen, kuitenkin vähintää 1/5 jäsenistä, sitä vaatiessa.

 

8 § Jäsenyydestä eroaminen ja erottaminen 

Jäsen voi erota messuyhteisöstä ilmoittamalla siitä kirjallisesti johtokunnalle. Jäsenyys lakkautetaan jäsenen siirtyessä jäseneksi johonkin toiseen Sleyn messuyhteisöön. Johtokunta voi Sleyn johtoryhmän hyväksynnällä erottaa jäsenen, joka käyttäytymisellään tai toiminnallaan vahingoittaa messuyhteisöä tai sen tarkoitusperiä. Ennen erottamista jäsenelle on varattava mahdollisuus tulla kuulluksi. Jäsenen, joka on laiminlyönyt jäsenmaksunsa kahden perättäisen vuoden ajan, katsotaan eronneen messuyhteisön jäsenyydestä.

 

9 § Ristiriitatilanteet messuyhteisössä 

Ristiriitatilanteet käsittelee tarvittaessa messuyhteisön johtokunta yhdessä yhteisön pastorin kanssa. Johtokunta voi antaa jäsenelle sääntöjen vastaisesta menettelystä huomautuksen tai varoituksen tai päättää määräaikaisesta erottamisesta. Mikäli jäsen on tyytymätön johtokunnan tai pastorin päätökseen, voi hän pyytää Sleyn johtoryhmää arvioimaan tehdyn ratkaisun. 

 

10 § Vastuutehtävien kelpoisuusehdot 

Messuyhteisö edellyttää työntekijöiltään ja vapaaehtoisilta vastuunkantajiltaan sitoutumista messuyhteisön sääntöihin sekä Pyhälle Raamatulle uskollista elämäntapaa. Muista kelpoisuusehdoista päättävät messuyhteisön vastaava pastori ja johtokunta.

 

11 § Sääntöjen muuttaminen 

Päätöksiin, jotka tarkoittavat näiden sääntöjen muuttamista, vaaditaan kolmen neljäsosan (3⁄4) enemmistö messuyhteisön kokouksessa annetuista äänistä. Sääntömuutos on alistettava Sleyn hallituksen hyväksyttäväksi. Edellä 2 §:ssä ilmaistua messuyhteisön tarkoitusta ja tunnustusta ei voi muuttaa.

 

12 § Messuyhteisön lakkauttaminen 

Messuyhteisö voidaan lakkauttaa, mikäli kaksi peräkkäistä messuyhteisön kokousta, joiden välillä on vähintään kuukausi, vähintään kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä läsnä olevista äänioikeutetuista niin päättää. Messuyhteisön lopettaessa toimintansa luovutetaan sen hoidossa olevat varat Sleylle.